Apusenius stă ca o creație extraordinară, cu grijă făurită din soiul autohton românesc Fetească Regală, un strugure născut în inima Transilvaniei. Acest vin nobil îmbină cu pricepere aroma distinctivă a soiului de struguri, purtând amprenta terroir-ului nostru unic, generație după generație.

Fiecare înghițitură reprezintă o călătorie prin peisajul înălțător al Munților Apuseni, o imersiune în autenticul caracter al Transilvaniei. 'Apusenius' depășește stadiul de simplu vin; se desfășoară ca o poveste ciclică a trecutului, prezentului și viitorului, împletită cu pricepere în fiecare notă aromatică și subtilitate. Acest vin captivant te invită să descoperi frumusețea distinctă și nobilă a Munților Apuseni în fiecare pahar, capturând esența amurgului — un moment care este în același timp un sfârșit și un început, o renaștere ciclică care ecouează prin generații aici, la Ciumbrud. Înălțat la poalele munților, unde apusul se dezvăluie în armonie perfectă, 'Apusenius' este o mărturie a legatului etern de fiecare asfințit, un ciclu atemporal care răsuna prin generații.


Într-un sat mic așezat în inima Transilvaniei, la poalele Munților Apuseni, familia Savu transformă fiecare recoltă într-o poveste a terroir-ului. Climatul răcoros încurajează maturarea lentă care asigură conservarea compușilor aromatici și menține un nivel ridicat de aciditate naturală în struguri. Acest lucru rezultă într-un vin care oferă un profil aromatic complex, marcat de un echilibru între fructuozitate și aciditate, reflectând bogăția și diversitatea peisajului transilvănean, de la poalele Munților Apuseni, unde soarele sărută orizontul, pictând cerul cu vise. Visăm la ziua în care semnătura noastră devine sinonim cu Feteasca Regală transilvăneană. Angajamentul nostru depășește simpla producere de vinuri; este vorba despre conservarea unei moșteniri și contribuirea la bogata tapiserie a culturii transilvănene. Ne dedicăm să perfecționăm arta vinificației cu soiul nostru autohton, Fetească Regală, originar din Transilvania. Acest strugure oferă vinuri cu aciditate care armonizează notele bogate și minerale ale solului cu fructuozitatea inerentă al strugurilor.


Special Selection

Next Project

See More