BUN VENIT IN ATELIER


Locul în care vinurile prind viață.


De fiecare dată când deschidem ușa cramei, simțim că intrăm într-un atelier de creație. Chemarea spre a experimenta necunoscutul ne atrage înauntru și ne obligă să renunțam la tot ce știam deja, pentru a descoperi lucruri noi.Pentru a produce cele mai bune vinuri, ne-am construit propriul standard de calitateTEMPERATURA

 

Factorul cel mai important în producerea vinurilor albe este temperatura. Pentru a reuși să obținem vinuri proaspete, fructate și personale avem nevoie de o temperatura scăzută.

 

Ne asigurăm că imediat ce strugurii ajung în cramă, sunt menținuți la o temperatură potrivită, împiedicând astfel procesul de oxidare.

 

Imediat ce mustul este obținut, acesta este răcit pentru a fi limpezit în mod natural și inoculat ulterior cu diferite selecții de drojdii. Indată ce fermentația a început, coborâm temperatura în jurul valorii de 10 - 14 grade celsius.

 

Din momentul în care mustul părăsește bobul strugurelui, până când vinul ajunge în paharul dumneavoastră, temperatura acestuia nu va depăși niciodată 15 grade celsius.PROCESUL

 

Modul în care strugurii sunt recoltați și manipulați definește calitatea vinurilor. Ne concentrăm toate eforturile în acest sens.

 

Fiecare strugure este cules manual și așezat într-o ladă specială, de mică capacitate, pentru a preveni spargerea boabelor.

 

Fiecare rând este recoltat de câte doi culegători, unul pe fiecare parte a viței de vie. Delimitarea parcelelor este bine respectată, fiecare vin în parte provenind mai apoi dintr-o parcelă unică.

 

Dacă strugurele nu este suficient de sănătos sau suficient de matur pentru a îndeplini standardele noastre de calitate, acesta este sortat și lăsat pe sol. Avem grija ca imediat ce strugurele a fost înlăturat de pe plantă, acesta să fie transportat în cel mai scurt timp posibil la cramă.TIMPUL, LUXUL SUPREM

 

În viața noastră de zi cu zi ne confruntăm cu o lipsă constantă de timp, fapt care a făcut ca timpul liber să devină un lux absolut.

 

La fel ca și omul, vinul are nevoie de niște timp pentru a se cunoaște în profunzime pe sine și pentru a-și fructifica propriile calități.  Momentele libere sunt neprețuite.

 

Fiecare vin pe care îl producem urmează un proces de maturare pe drojdie fină, cunoscut drept "sur lie", timp de cel puțin 6 luni. Asta ajută la stabilizarea naturală a vinului, la extragerea unor compuși de aromă, dar și la obținerea unei ușoare texturi cremoase.

 

Desigur, avem și vinuri care urmează un proces mai elaborat de maturare. Vinurile noastre baricate sunt maturate încă cel putin 6 luni în baricuri speciale din stejar european.

 

Pentru obținerea vinurilor noastre, timpul este crucial.INOVAȚIE

 

Viitorul aparține celor care cred cu adevărat în el. Inovația și cercetarea se află la baza evoluției noastre. Este uimitor ce poate face o simplă idee.

 

Suntem recunoscători pentru faptul că cel mai tânăr vinificator din România face parte din familia noastră. Asta aduce cu sine și multă responsabilitate. Este esențial să păstram același standard de calitate înalt, în timp ce încercăm să venim cu noi tehnologii și idei de obținere a produselor. Viitorul este următoarea noastră destinație.


Cumpără

Next Project

See More