CIUMBRUD


ACASĂ DE PESTE 100 DE ANI


Prin darul lui Dumnezeu, în Ciumbrud beneficiem de un pământ special, de o dispunere cardinală a dealurilor cu expunere prelungită la soare. Ne bucurăm, totodată, de protecția împotriva vânturilor reci și uscate, datorită munților Apuseni, care ne crează un microclimat special, dar și un peisaj inedit. Aici, vârful muntos Pleașa, poziționat in fața plantațiilor, își are identica reflexie în vârful dealului din spatele plantațiilor noastre. Simetrie in orice direcție.


Ciumbrudul este așezat pe malul stâng al Mureșului, în culoarul depresionar axat pe cursul mijlociu al râului Mureș, la contactul celor 3 mari unități geografice - Câmpia Transilvaniei, Podișul Târnavelor și Munții Apuseni.


Plantațiile cu viță de vie îmbracă maiestuos dealurile bine-orientate ale Ciumbrudului, realizând un peisaj inegalabil. Suprafața cu viță de vie plantată aici depășește 250 de hectare. Majoritatea vițelor de vie depășesc vârsta de 40 de ani, ceea ce conferă personalitate și notorietate vinurilor. Orientarea rândurilor are loc în funcție de modul în care soarele scaldă dealurile în razele sale calde.


Pentru Ciumbrud, activitatea economică de bază a fost și a rămas cultura viței-de-vie. Încă de pe timpul dacilor, activitatea principală a fost cultivarea viței-de-vie. Vinurile de Ciumbrud erau exportate chiar și la Ducatul Veneției. În anul 1855, Riesling de Rhin, cultivat și procesat la Ciumbrud, a obținut Marea Medalie de Aur în Franța. În 11 decembrie 1861, 8 vinuri alese de pe valea Rinului au fost comparate într-o degustare a specialiștilor oenologi din acea vreme. Riesling-ul de Ciumbrud nu a fost întrecut decât de un singur alt vin. Vinul de Ciumbrud a câștigat in anul 1867 Medalia de Aur Napoleon al III-lea, la Paris. În anul 1879, filoxera a fost semnalată pentru prima dată la Ciumbrud. În anul 1935 se înființează, la Ciumbrud, Centrul Școlar Viticol, unde se experimentau cele mai valoroase soiuri pretabile la condițiile locale, dar și unde avea loc pregătirea tinerilor viticultori. În anul 1939, se menționează că recolta a avut un conținut de zahăr de 390g/l.



Cramă mică, amprentă mare.

 

Încă de la bun început visul nostru a fost acela de a construi o cramă mică, cu un impact foarte mare. Nu am dorit să acoperim suprafețe foarte mari de viță de vie, pe care să nu le putem pune cu adevărat în valoare. Suprafața cultivată în prezent ne permite să creem vinuri extraordinare, artizanale, cu o personalitate deosebită și făurite exclusiv de către familia noastră. Personalitatea familiei se află în fiecare sticlă de vin care așteaptă să fie savurată.


Un substrat sărac, în care

 

care vița își găsește propria identitate

 

Filozofia noastră este fundamentată pe legile naturii, așadar, lăsăm planta să se dezvolte de una singură. Am ales să nu folosim fertilizanți, sisteme de irigare sau nutrienți. Lăsăm vița de vie să își caute și să își obțină singură toate nutrientele, mineralele și apa de care are nevoie. Pentru a obține vinuri de înaltă calitate, este nevoie de struguri speciali.
Pentru a obține struguri speciali, este nevoie de un sol special, sol care se găsește doar la mare adâncime. Pentru asta, i-am permis plantei să își dezvolte rădăcini adânci în sol, de unde să își extragă cele mai bune minerale și nutriente.


noul standard: excepțional

 

Astăzi, familia noastră cultivă unele dintre cele mai bune parcele cu viță de vie din Ciumbrud. Avem privilegiul să cultivăm vițe de vie vechi de peste 40 de ani care ne conferă finețe, rotunjime și o bogată experiență, dar și vițe tinere care vin cu prospețime, parfum și un amalgam de arome puternice.
Faptul că beneficiem de cele mai bune amplasamente nu este suficient, suntem obligați să adoptăm măsuri exigente precum normarea și scăderea randamentului la hectar. Calitate în toate directiile.






Gama Familia Noastră

Next Project

See More